Άδειες λειτουργίας καταστημάτων, βιοτεχνιών

Το γραφείο μας αναλαμβάνει και εκδίδει άδειες λειτουργίας καταστημάτων άμεσα και αποτελεσματικά.  Καλύπτουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα χρειάζεται Άδεια Λειτουργίας όπως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρεία, εργαστήρια Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής  κ.α. Παρέχουμε τη δυνατότητα της συμβουλευτικής υποστήριξης με επί τόπου αυτοψία πριν τη μίσθωση του ακινήτου για την έγκριση της καταλληλότητας του χώρου, την αναγκαιότητα μηχανημάτων αναλόγως την περίπτωση της αδείας και την σωστή τοποθέτηση τους στο χώρο.

Με ποιες άδειες ασχολούμαστε

 • Εργαστήρια Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής
 • Άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήρια, εστιατόρια, καφετέριες, ψητοπωλεία κτλ)
 • Άδειες καταστημάτων λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, πρατήρια άρτου, κρεοπωλεία κτλ)
 • Άδειες καταστημάτων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης άκρων κτλ)
 • Άδειες ιατρείων
 • Άδειες λειτουργίας ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων προσωρινής διαμονής
 • Άδειες που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης (φροντιστήρια, κέντρα δια βίου μάθησης κτλ)
 • Άδειες που αφορούν τον χώρο της βιομηχανίας, εργαστήρια χαμηλής όχλησης, βιομηχανικές μονάδες


Πως εργαζόμαστε

Βήμα 1ο

 Ερευνούμε και βεβαιωνόμαστε ότι βγαίνει η Άδεια. Γίνεται αυτοψία στο κατάστημα για να δούμε την υπάρχουσα κατάσταση και την συγκρίνουμε με τα σχέδια της Πολεοδομίας. Έχοντας εικόνα του χώρου και του τι θέλετε να κάνετε σας ενημερώνουμε αναλυτικά για τις προδιαγραφές που απαιτούνται ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί (νομιμοποιήσεις, πολεοδομικές άδειες κτλ ) για να βγει η Άδεια.

Σας ενημερώνουμε ακριβώς τι Άδεια Λειτουργίας θα βγάλετε, πόσο θα στοιχίσει και πόσο περίπου χρόνο θα κάνει για να τελειώσει η διαδικασία. Και όλα αυτά είναι καλό να γίνουν πριν νοικιάσετε τον χώρο.

Βήμα 2ο

Προχωράμε στην διαδικασία έκδοσης της Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας . Μας καταθέτετε κάποια δικαιολογητικά, όπως ταυτότητα και καθώς και τις ανάλογες υπεύθυνες δηλώσεις. Συγκεντρώνουμε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , συντάσσουμε όλες τις απαραίτητες μελέτες και σχέδια, όπως το διάγραμμα κάλυψης, την μελέτη πυροπροστασίας, εκδίδουμε βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης και οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση χρειάζεται, κάνουμε τις κατόψεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η υγειονομική υπηρεσία, συντάσσουμε τα αρχεία ελέγχου, κάνουμε το διάγραμμα ροής ή/και μελέτη.

Σε περίπτωση που υπάρχουν αυθαιρεσίες μπορούμε να τις τακτοποιήσουμε, με την εφαρμογή των κατάλληλων πολεοδομικών νομοθεσιών και διαδικασιών.  Καταθέτουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του αντίστοιχους φακέλους. Φροντίζουμε την διεκπεραίωση τους στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.  Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία , όπου κάνουμε μελέτη πυρασφάλειας, σας καθοδηγούμε για την υλοποίηση της και βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα σε τυχόν έκτακτο έλεγχο εφόσον έχετε ακολουθήσει τις υποδείξεις μας. Καταθέτουμε φάκελο για λήψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας με όλα τα ανά περίπτωση δικαιολογητικά και παραλαμβάνουμε το πιστοποιητικό πυροπροστασίας .

Βήμα 3ο

Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στην Υγειονομική Υπηρεσία , όπου συντάσσουμε τα κατάλληλα σχέδια κατόψεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει αλλά και τις ανάγκες σας για λειτουργική διαρρύθμιση του χώρου σας , μαζί με το διάγραμμα ροής και τη μελέτη. Παράλληλα συντάσσουμε τα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών και σας ενημερώνουμε για το πως να συμπληρώνετε σωστά . Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το κατάστημα σας και φυσικά προσπαθούμε να μην αργήσουν την αυτοψία. Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία στον Δήμο για να καταθέσουμε φάκελο προέγκρισης και παραλαμβάνουμε την προέγκριση . Καταθέτουμε φάκελο για την Άδεια Λειτουργίας , παραλαμβάνουμε την Άδεια και σας την παραδίδουμε στο κατάστημά σας. Φροντίζουμε η διαδικασία να γίνει άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς. 

 

Γιατί να προτιμήσετε εμάς

Κύριο στόχος του Γραφείου μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας. Βοηθάμε τους πελάτες μας, ώστε με γρήγορες και έξυπνες λύσεις να βγάζουν τις Άδειες τους και σε προσιτές για την εποχή τιμές.

Η Άδεια Λειτουργίας είναι η αρχή της επιχείρησης και για εμάς είναι η αρχή της συνεργασίας μας, η αρχή μιας μακροχρόνιας επαγγελματικής σχέσης, μιας και ο επιχειρηματίας χρειάζεται υποστήριξη, πριν αλλά και κατά την διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης του. Το Γραφείο μας είναι πάντα στη διάθεση σας  να σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη σε θέματα Αδειοδοτήσεων , Προδιαγραφών και νομοθεσίας της δραστηριότητας της Επιχείρησης σας . Είμαστε εκεί για να συζητήσουμε οποιαδήποτε καινούργια ιδέα προκύψει . Είμαστε στο πλευρό των πελατών μας για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει και εμπίπτει στον τομέα ενασχόλησης μας .

Συμβουλές για να αποφύγετε λάθη

Η εμπειρία από τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες μας σε πελάτες, μας έχει διδάξει ότι πολλοί νέοι επαγγελματίες / επιχειρηματίες για την διαδικασία της άδειας λειτουργίας και της έναρξης της δραστηριότητάς τους, ενεργούν με σημαντικές παραλήψεις και λάθη όπως:

 • Επιλέγουν πρώτα το ακίνητο που τους ενδιαφέρει με οικονομικά κριτήρια και στην συνέχεια έρχονται σε επαφή με τον Μηχανικό ή το Τεχνικό γραφείο.
 • Δεν ελέγχουν την ύπαρξη τεχνικών στοιχείων για το ακίνητο (π.χ οικοδ. Άδεια, φάκελος σχεδίων κτλ).
 • Δεν ελέγχουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, πιθανές συνιδιοκτησίες και δικαιώματα ή υποχρεώσεις.
 • Δεν ελέγχουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής του ακινήτου ή τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο τμήμα του κτηρίου (π.χ οριζόντια ιδιοκτησία) στο οποίο θα κάνουν έναρξη της δραστηριότητάς τους (π.χ κανονισμός πολυκατοικίας, καταστατικό κτλ)
 • Αναθέτουν την έκδοση της άδειας λειτουργίας και ίδρυσης σε άλλους επαγγελματίες στον χώρο των υπηρεσιών, όπως Μεσίτες, Λογιστές, Φοροτεχνικούς, πάσης φύσεως Συμβούλους κτλ οι οποίοι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, δεν μπορούν να τους παρέχουν ολοκληρωμένη υπηρεσία και θα χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε Μηχανικό για την ολοκλήρωσή της.